Sjöbopartiet med i ja-upprop

Publicerad 2003-09-09
Samtliga ja-sägare har gjort gemensam sak i Sjöbo. Den ledande socialdemokraten Bo Nilsson har tillsammans med de borgliga ja-partierna enats med Sjöbopartiet. Anders Sundström som leder socialdemokraternas ja-kampanj är mycket kritisk till detta grepp, rapporterar Ekot.

- Vi har inte gått nära Sjöbopartiet, utan Sjöbopartiet har fått frågan och de har velat ställa upp eller rättare sagt Per Ingvar Magnusson har velat ställa upp på det här och då ser jag inget konstigt med detta, säger Bo Nilsson.

Anders Sundström, ledare för socialdemokraternas ja-kampanj, säger i en kommentar till ekot att han tar kraftigt avstånd från att hans partikamrater skriver ett manifest tillsammans med någon från det främlingsfientliga Sjöbopartiet.

Efter kritiken från partiledningen har socialdemokraterna i Sjöbo ångrat samarbetet och kallat det för ett olyckligt misstag. Samtidigt dras inte uppropet tillbaka.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro