Sjöbopartiet med i ja-upprop

Publicerad 2003-09-09
Samtliga ja-sägare har gjort gemensam sak i Sjöbo. Den ledande socialdemokraten Bo Nilsson har tillsammans med de borgliga ja-partierna enats med Sjöbopartiet. Anders Sundström som leder socialdemokraternas ja-kampanj är mycket kritisk till detta grepp, rapporterar Ekot.

- Vi har inte gått nära Sjöbopartiet, utan Sjöbopartiet har fått frågan och de har velat ställa upp eller rättare sagt Per Ingvar Magnusson har velat ställa upp på det här och då ser jag inget konstigt med detta, säger Bo Nilsson.

Anders Sundström, ledare för socialdemokraternas ja-kampanj, säger i en kommentar till ekot att han tar kraftigt avstånd från att hans partikamrater skriver ett manifest tillsammans med någon från det främlingsfientliga Sjöbopartiet.

Efter kritiken från partiledningen har socialdemokraterna i Sjöbo ångrat samarbetet och kallat det för ett olyckligt misstag. Samtidigt dras inte uppropet tillbaka.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA