Skinnskalle åtalad för grovt olaga hot

Publicerad 2003-07-09

I mitten av juni hotade en ung skinnskalle personer i sin omgivning utanför en pizzeria i samhället Sätila. Han åtalas nu för ett fall av grovt olaga hot och ett fall av olaga hot av normalgraden efter ett annat hot via telefon.

Från början var tre unga män misstänkta för brott men åklagaren har inte kunnat styrka två Sätilabors inblandning och väljer därför att lägga ner förundersökningen mot dem. Den tredje mannen kommer inte från Sätila utan från Sollebrunn och åtalas nu för ett brott som ger minst sex månaders fängelse om han döms.
Han hotade två personer med en pistol och gjorde blindavfyring flera gånger mot en persons huvud. Den andra åtalspunkten gäller ett telefonhot som skinnskallen ska ha gjort till en före detta vän.

- Ett hot har skett på telefon där man sökt en kille och då var det mamman som svarade och man har hälsat till henne att man ska göra slamsor av hennes son, säger Mariann Palm, utredningschef för Kriminalavdelningen på Boråspolisen.

Till hösten kommer ärendet att tas upp i Borås Tingsrätt.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro