Skinnskalle åtalad för grovt olaga hot

Publicerad 2003-07-09

I mitten av juni hotade en ung skinnskalle personer i sin omgivning utanför en pizzeria i samhället Sätila. Han åtalas nu för ett fall av grovt olaga hot och ett fall av olaga hot av normalgraden efter ett annat hot via telefon.

Från början var tre unga män misstänkta för brott men åklagaren har inte kunnat styrka två Sätilabors inblandning och väljer därför att lägga ner förundersökningen mot dem. Den tredje mannen kommer inte från Sätila utan från Sollebrunn och åtalas nu för ett brott som ger minst sex månaders fängelse om han döms.
Han hotade två personer med en pistol och gjorde blindavfyring flera gånger mot en persons huvud. Den andra åtalspunkten gäller ett telefonhot som skinnskallen ska ha gjort till en före detta vän.

- Ett hot har skett på telefon där man sökt en kille och då var det mamman som svarade och man har hälsat till henne att man ska göra slamsor av hennes son, säger Mariann Palm, utredningschef för Kriminalavdelningen på Boråspolisen.

Till hösten kommer ärendet att tas upp i Borås Tingsrätt.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA