Skott avfyrades mot partilokal

Publicerad 2003-12-15
Natten till söndagen avfyrade någon eller några ett pistolskott genom vänsterbokhandeln Röda stjärnans skyltfönster i Malmö. Lokalen används även som partilokal för kommunistpartiet KPML(r) som nyligen drev en kampanj för att uppmärksamma rättegången mot två nazister som fört åsiktsregister över 1200 kommunister, judar, invandrare och andra för extremhögern misshagliga grupper.

För två veckor sedan skedde ett liknande attentat och partiet misstänker att det finns politiska motiv bakom dåden.
- Vi betraktar det här som ett politiskt attentat, eftersom det är andra gången på två veckor som det här händer, säger Jörgen Lundberg från KPML(r) till Sydsvenskan.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro