Strukturell diskriminering i regeringskansliet

Publicerad 2003-05-08
De sju utlandsfödda politiska tjänstemän som i dag arbetar på regeringskansliet är födda i Chile, Finland, Frankrike, Jugoslavien, Turkiet och Uruguay. De resterande 173 är alla födda i Sverige. Bland regeringskansliets 50 toppositioner, statsråd och statssekreterare, finns det ingen utlandsfödd representerad. Däremot är en klar majoritet av regeringskansliets städare född utanför Sverige.

- Den politiska makten är en del av en strukturell diskriminering av invandrare, säger integrationsminister Mona Sahlin till TT.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro