Strukturell diskriminering i regeringskansliet

Publicerad 2003-05-08
De sju utlandsfödda politiska tjänstemän som i dag arbetar på regeringskansliet är födda i Chile, Finland, Frankrike, Jugoslavien, Turkiet och Uruguay. De resterande 173 är alla födda i Sverige. Bland regeringskansliets 50 toppositioner, statsråd och statssekreterare, finns det ingen utlandsfödd representerad. Däremot är en klar majoritet av regeringskansliets städare född utanför Sverige.

- Den politiska makten är en del av en strukturell diskriminering av invandrare, säger integrationsminister Mona Sahlin till TT.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA