Supportrar misstänks för hets mot folkgrupp

Publicerad 2003-09-09
Två basketsupportrar misstänks för hets mot folkgrupp. Männen gjorde Hitlerhälsningar när det israeliska laget skulle spela sin första EM-match i basket, skriver Folkbladet.

Häktningsförhandling hålls mot dem i dag men båda männen förnekar brott. Men enligt åklagaren så har gärningarna spelats in på video av polisen. Bevakningen från polisen var en del i skärpt bevakning med anledning av hotbilden kring Israels match.

- Jag har sett filmen nu och är övertygad om att det är ett allvarligt brott. De gjorde vad man i dagligt tal kallar Hitlerhälsning eller nazisthälsning, säger Lars Folkunger. För ringa brott finns det böter i straffskalan, men jag anser att detta inte är det. Istället gäller fängelse upp till två år, säger åklagare Lars Folkunger till Folkbladet.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA