Sveneby säteri brann i natt

Publicerad 2003-12-07

En sidobyggnad på Sveneby säteri i Skaraborg brann ner till grunden natten till söndagen.

Tre brandkårer arbetade under natten fram till åttatiden på morgonen med insatsen. Säteriets huvudbyggnad berörs inte av branden, skriver Göteborgsposten.
Sveneby säteri mellan Skövde och Mariestad ägs av den tyske högerextremisten Jürgen Rieger. Under de senast veckorna har säteriet uppmärksammats i media som ett tillhåll för nazister ur Svenska motståndsrörelsen.
- I nuläget har vi inga misstankar om att branden skulle vara anlagd, säger polisen Sture Gustafsson till Aftonbladet.
En undersökning av brandförloppet och vad som orsakade branden inleds nu av polisen. Från polishåll avråder man från spekulationer innan undersökningen är klar.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro