Tiotal gripna i Helsingborg

Publicerad 2003-05-31

Ett tiotal ungdomar omhändertogs i samband med den antinazistiska demonstrationen i Helsingborg på fredagen. Demonstrationen gick lugnt till och omkring 300 personer deltog.

Demonstrationen hade sammankallats av Helsingborgs antirasistiska nätverk, som också proklamerat maskeringsförbud. Trots detta var flera demonstranter maskerade.

Polisen hade förstärkt bevakning i samband med demonstrationen sedan det inkommit varningar om att nazister planerade att störa demonstrationen.

Samtidigt som demonstrationen ägde rum visiterades ett antal nynazister i närheten av tåget. Flera av dem greps och fördes till polisstationen, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Demonstrationen avslutades vid 19.30-tiden med en fest i hamnområdet.

Senare på natten greps en av de ledande nazisterna i Helsingborg, uppger Sydsvenska Dagbladet. Det skedde i samband med att en grupp nazister samlades i närheten av Sundstorget där festen fortfarande pågick.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro