Tysk general får sparken

Publicerad 2003-11-04
Befälhavaren över den tyska arméns specialstyrka KSK sparkas av regeringen efter att han uttryckt stöd för de antisemitiska uttalanden som den kristdemokratiske politikern i förbundsdagen, Martin Hohmann, gjorde i förra veckan. Det meddelar Ekot.

Hohmann pekade i ett tal ut judarna som ett ”förbrytarfolk”. Han hävdade i talet att det framför allt var judar som dödade civila under den ryska revolutionen och att det ryska kommunistpartiet och revolutionen leddes av judar, en vanligt förekommande konspirationsteori i antisemitiska kretsar.
Uttalandet utlöste en proteststorm i Tyskland och Martin Hohmann kröp snabbt till korset och bad om ursäkt.

Generalen var av en annan mening och skrev ett brev till politikern och berömde honom för hans uttalanden. "Det var ett utmärkt tal, ett tal av mod, sanning och klarhet, något man sällan hör eller läser i vårt land", skrev generalen.

Avskedet får stöd av generalens fackliga organisation.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro