Tysk general får sparken

Publicerad 2003-11-04
Befälhavaren över den tyska arméns specialstyrka KSK sparkas av regeringen efter att han uttryckt stöd för de antisemitiska uttalanden som den kristdemokratiske politikern i förbundsdagen, Martin Hohmann, gjorde i förra veckan. Det meddelar Ekot.

Hohmann pekade i ett tal ut judarna som ett ”förbrytarfolk”. Han hävdade i talet att det framför allt var judar som dödade civila under den ryska revolutionen och att det ryska kommunistpartiet och revolutionen leddes av judar, en vanligt förekommande konspirationsteori i antisemitiska kretsar.
Uttalandet utlöste en proteststorm i Tyskland och Martin Hohmann kröp snabbt till korset och bad om ursäkt.

Generalen var av en annan mening och skrev ett brev till politikern och berömde honom för hans uttalanden. "Det var ett utmärkt tal, ett tal av mod, sanning och klarhet, något man sällan hör eller läser i vårt land", skrev generalen.

Avskedet får stöd av generalens fackliga organisation.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA