Tysk politiker utesluts

Publicerad 2003-11-11
Den tyske kristdemokratiska parlamentsledamoten Martin Hohmann kommer att uteslutas från partiet. Detta sedan han i oktober höll ett tal där han jämförde judarna med nazisterna. Hohmann menade att om tyskarna är ett skyldigt folk så är också judarna det på grund av deras roll i den ryska revolutionen.

Konspirationsteorier om judiskt inflytande i det ryska kommunistpartiet och i ledningen för den ryska revolutionen är väl spridd i antisemitiska kretsar.

Hohmann har fått skarp kritik för uttalandet. Nu kommer han att uteslutas från kristdemokraternas parti i Tyskland.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA