Vissångaren Alf Robertsson: Jag har inget med Sverigedemokraterna att göra.

Publicerad 2003-05-08

Partiet Sverigedemokraterna, som tidigare om åren mest gjort sig kända för att saluföra vit makt-musik, satsar nu på svenska visklassiker. Klassiker som Evert Taube, Astrid Lindgren och Ulla Billkvist samsas nu med moderna visartister som Roger Pontare och Alf Robertsson. Deras skivor säljs i SD:s shop på Internet och kantas av reklam för Jean-Marie Le Pen och Danskt Folkeparti.

Vissångaren Alf Robertsson är inte det minsta förtjust att hamna i det sällskapet, rapporterar TV4-Halland i ett inslag. Robertsson har inte blivit tillfrågad om han vill figurera i SD-sammanhang och tar avstånd från partiet.

- Jag vet att dom som gillar min musik vet vad jag står för. Dom vet att jag inte har något med Sverigedemokraterna att göra, säger Robertsson till TV4.

Det är inte ovanligt att högerextrema grupper försöker utnyttja populära artister i sin egen reklam. Tidigare har bland andra Ulf Lundell lyfts fram på detta sätt.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro