Vissångaren Alf Robertsson: Jag har inget med Sverigedemokraterna att göra.

Publicerad 2003-05-08

Partiet Sverigedemokraterna, som tidigare om åren mest gjort sig kända för att saluföra vit makt-musik, satsar nu på svenska visklassiker. Klassiker som Evert Taube, Astrid Lindgren och Ulla Billkvist samsas nu med moderna visartister som Roger Pontare och Alf Robertsson. Deras skivor säljs i SD:s shop på Internet och kantas av reklam för Jean-Marie Le Pen och Danskt Folkeparti.

Vissångaren Alf Robertsson är inte det minsta förtjust att hamna i det sällskapet, rapporterar TV4-Halland i ett inslag. Robertsson har inte blivit tillfrågad om han vill figurera i SD-sammanhang och tar avstånd från partiet.

- Jag vet att dom som gillar min musik vet vad jag står för. Dom vet att jag inte har något med Sverigedemokraterna att göra, säger Robertsson till TV4.

Det är inte ovanligt att högerextrema grupper försöker utnyttja populära artister i sin egen reklam. Tidigare har bland andra Ulf Lundell lyfts fram på detta sätt.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA