Vit makt-musik förbjuds i Lerum

Publicerad 2003-09-19
Lerums kommun har beslutat förbjuda uppspelning av Vit makt-musik inom de egna lokalerna. Totalförbudet mot Vit makt-musik slås fast i en nyligen antagen handlingsplan som ska bekämpa antidemokratiska yttringar, skriver Metro.
Enligt handlingsplanen ska ungdomsledare och andra som arbetar med ungdomar få i uppdrag att fråga kommunens ungdomar vad det är för musik de lyssnar på, fråga vad banden heter och sedan undersöka om banden tillhör kategorin Vit makt-band. Råder ytterligare tveksamhet kan även en granskning av texterna i musiken komma på tal.
Skivor som ligger på gränsen till det tillåtna ska tas i beslag för att föräldrarna sedan ska hämta ut dem.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro