Vitmakt företag sprider olaglig tidning

Publicerad 2003-05-06

Den nazistiska vitmakt distributören Sniper Records bryter mot lagen genom att sälja en nazistisk tidning som klassats som hets mot folkgrupp.

Det är tidningen Den svenske nationalsocialisten nummer 3/2001 som de sprider. Den ansvariga utgivaren för tidningen Fredrik Sandberg dömdes till två månaders fängelse av Blekinge Tingsrätt i september 2002 för tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp. I den för utredningen aktuella artikeln kunde man läsa:

"Världens största bedrägeri. Efter andra världskriget såg vissa judar sin chans att fylla sina svällande penningpungar med ännu mer blodspengar. Därför beslutar de sig för att göra om duschrum till gaskamrar och hitta på fruktansvärda historier om att man gjorde lampskärmar av deras hud, tvål av deras aska och korv av deras döda kroppar."

När Expo kontaktar Sniper Records svarar en anonym medarbetare att de är medvetna om att det är olagligt att sprida tidningen efter att domen har vunnit laga kraft. Efter det lämnar han över telefonen till Jens Bidebo för officiella kommentarer.

- Vi resonerar som så att vi vill göra all information tillgänglig och om det skulle vara något problem så har vi en ansvarig utgivare för hemsidan, säger Jens Bidebo, medhjälpare på Sniper Records.

Richard Slätt & Mikael Ekman

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro