Zündel nära att deporteras

Publicerad 2003-05-03

Exil-tysken Ernst Zündel har förklarats som ett hot mot den nationella säkerheten i Kanada, där han sedan länge är bosatt. Zündel är en av världens kändaste förnekare av Förintelsen.

Uttalandet om att han är att ses som ett hot mot den nationella säkerheten är att man vill få honom utlämnad till Tyskland. Zündel har från Kanada fritt kunna sprida sin propaganda till Tyskland och över hela världen men kommer med stor sannolikhet att åtalas om han blir utlämnad till Tyskland. Inom de närmaste dagarna kommer en domstol fastställa eller avslå regeringens uttalande. Om det fastställs kan en utvisning genomföras omgående.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro