Zündel nära att deporteras

Publicerad 2003-05-03

Exil-tysken Ernst Zündel har förklarats som ett hot mot den nationella säkerheten i Kanada, där han sedan länge är bosatt. Zündel är en av världens kändaste förnekare av Förintelsen.

Uttalandet om att han är att ses som ett hot mot den nationella säkerheten är att man vill få honom utlämnad till Tyskland. Zündel har från Kanada fritt kunna sprida sin propaganda till Tyskland och över hela världen men kommer med stor sannolikhet att åtalas om han blir utlämnad till Tyskland. Inom de närmaste dagarna kommer en domstol fastställa eller avslå regeringens uttalande. Om det fastställs kan en utvisning genomföras omgående.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA