17-åring åtalad hets mot folkgrupp

Publicerad 2004-07-05
Den 17-åriga flickan firade nationaldagen tillsammans med sina vänner genom att ropa ”Sieg Heil” och göra Hitlerhälsning. Nu åtalas hon för hets mot folkgrupp, rapporterar Norrländska socialdemokraten.

Enligt den stämningsansökan som lämnades in till Luleå tingsrätt igår, ska flickan tillsammans med sina vänner gjort Hitlershälsning och ropat ”Sieg Heil” vid en parkeringsplats i Piteå. Eftersom flickan är under 18 år blir åtalet ett ungdomsmål.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA