- För mig är judenheten det onda. Allt i judenheten är det onda, sa Ahmed Rami vid mötet i Göteborg.

Ahmed Rami talade i Göteborg

Publicerad 2004-08-30

En av Sveriges mest kända antisemiter, Ahmed Rami, talade under söndagskvällen vid ett möte i en kommunägd lokal i Göteborg. Mötet arrangerades av den Nationaldemokraterna närstående, men partipolitiskt obundna mediaföreningen Svenska media.
Ahmed Rami presenterades på mötet av förre redaktören för Samtidsmagasinet Salt, Jonas de Geer.

- Det finns ingen mer tabubelagd fråga idag än frågan om judarna och om judisk makt. Det är en makt som förmodligen är den starkaste makt som världen någonsin skådat. Starkare än romarriket på sin höjdpunkt. Starkare än den katolska kyrkan under medeltiden, sa Jonas de Geer, före detta redaktör för Samtidsmagasinet Salt, i sitt tjugo minuter långa inledningstal vid mötet.

Med utgångspunkt från den amerikanske professorn i psykologi, Kevin MacDonald, förklarade Jonas de Geer att judarna har spritt sig över världen enligt en genomtänkt strategi för att uppnå makt för den egna etniska gruppen.

- De sprider sig runt om i världen, de sprider sig för att konkurrera om resurserna, sa Jonas de Geer innan han lämnade över ordet till Ahmed Rami.

- Den här frågan är avgörande i historien och i alla samhällen. För mig är judenheten det onda. Allt i judenheten är det onda, inledde Ahmed Rami.

Ahmed Rami ledde under slutet av 1980-talet närradiosändingen Radio Islam, med starkt rasistiska inslag. I en uppmärksammad rättegång dömdes Ahmed Rami 1990 som ansvarig för sändningarna till sex månaders fängelse för hets mot folkgrupp.

Arrangör för mötet var den högerextrema föreningen Svenska media. Lokalen bokades under falskt namn av en tidigare styrelseledamot i Nationaldemokraternas västdistrikt.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA