- För mig är judenheten det onda. Allt i judenheten är det onda, sa Ahmed Rami vid mötet i Göteborg.

Ahmed Rami talade i Göteborg

Publicerad 2004-08-30

En av Sveriges mest kända antisemiter, Ahmed Rami, talade under söndagskvällen vid ett möte i en kommunägd lokal i Göteborg. Mötet arrangerades av den Nationaldemokraterna närstående, men partipolitiskt obundna mediaföreningen Svenska media.
Ahmed Rami presenterades på mötet av förre redaktören för Samtidsmagasinet Salt, Jonas de Geer.

- Det finns ingen mer tabubelagd fråga idag än frågan om judarna och om judisk makt. Det är en makt som förmodligen är den starkaste makt som världen någonsin skådat. Starkare än romarriket på sin höjdpunkt. Starkare än den katolska kyrkan under medeltiden, sa Jonas de Geer, före detta redaktör för Samtidsmagasinet Salt, i sitt tjugo minuter långa inledningstal vid mötet.

Med utgångspunkt från den amerikanske professorn i psykologi, Kevin MacDonald, förklarade Jonas de Geer att judarna har spritt sig över världen enligt en genomtänkt strategi för att uppnå makt för den egna etniska gruppen.

- De sprider sig runt om i världen, de sprider sig för att konkurrera om resurserna, sa Jonas de Geer innan han lämnade över ordet till Ahmed Rami.

- Den här frågan är avgörande i historien och i alla samhällen. För mig är judenheten det onda. Allt i judenheten är det onda, inledde Ahmed Rami.

Ahmed Rami ledde under slutet av 1980-talet närradiosändingen Radio Islam, med starkt rasistiska inslag. I en uppmärksammad rättegång dömdes Ahmed Rami 1990 som ansvarig för sändningarna till sex månaders fängelse för hets mot folkgrupp.

Arrangör för mötet var den högerextrema föreningen Svenska media. Lokalen bokades under falskt namn av en tidigare styrelseledamot i Nationaldemokraternas västdistrikt.
Daniel Olsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA