- För mig är judenheten det onda. Allt i judenheten är det onda, sa Ahmed Rami vid mötet i Göteborg.

Ahmed Rami talade i Göteborg

Publicerad 2004-08-30

En av Sveriges mest kända antisemiter, Ahmed Rami, talade under söndagskvällen vid ett möte i en kommunägd lokal i Göteborg. Mötet arrangerades av den Nationaldemokraterna närstående, men partipolitiskt obundna mediaföreningen Svenska media.
Ahmed Rami presenterades på mötet av förre redaktören för Samtidsmagasinet Salt, Jonas de Geer.

- Det finns ingen mer tabubelagd fråga idag än frågan om judarna och om judisk makt. Det är en makt som förmodligen är den starkaste makt som världen någonsin skådat. Starkare än romarriket på sin höjdpunkt. Starkare än den katolska kyrkan under medeltiden, sa Jonas de Geer, före detta redaktör för Samtidsmagasinet Salt, i sitt tjugo minuter långa inledningstal vid mötet.

Med utgångspunkt från den amerikanske professorn i psykologi, Kevin MacDonald, förklarade Jonas de Geer att judarna har spritt sig över världen enligt en genomtänkt strategi för att uppnå makt för den egna etniska gruppen.

- De sprider sig runt om i världen, de sprider sig för att konkurrera om resurserna, sa Jonas de Geer innan han lämnade över ordet till Ahmed Rami.

- Den här frågan är avgörande i historien och i alla samhällen. För mig är judenheten det onda. Allt i judenheten är det onda, inledde Ahmed Rami.

Ahmed Rami ledde under slutet av 1980-talet närradiosändingen Radio Islam, med starkt rasistiska inslag. I en uppmärksammad rättegång dömdes Ahmed Rami 1990 som ansvarig för sändningarna till sex månaders fängelse för hets mot folkgrupp.

Arrangör för mötet var den högerextrema föreningen Svenska media. Lokalen bokades under falskt namn av en tidigare styrelseledamot i Nationaldemokraternas västdistrikt.
Daniel Olsson

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.