Aktivist dömd för knogjärnsinnehav

Publicerad 2004-03-08
I samband med Nationaldemokraternas demonstration "mot islams intrång i Sverige" den 19 juli 2003 så greps en 25-årig man med ett knogjärn på sig. Demonstrationen skulle hållas vid moskén på Södermalm i Stockholm. Kravaller mellan nazister och militanta antifascister uppstod dock i anslutning till demonstrationsplatsen och polisen släppte inte fram Nationaldemokraterna. Bland annat Blood & Honour deltog i attacken på Södermalm.

Poliserna som grep mannen hävdar att 25-åringen ingick i Nationaldemokraternas grupp. 25-åringen hävdar att han bara föstes ihop med Nationaldemokraterna. Poliserna säger att mannen erkände att knogjärnet var hans eget. Mannen sa i rätten att han hittat det på perrongen i tunnelbanan och att han tänkte sopsortera och kasta det till metallåtervinning.

Falu Tingsrätt trodde inte på 25-åringens berättelse och dömde honom till 50 dagsböter á 120 kronor för olaga innehav av farligt föremål.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA