Aktivist dömd för knogjärnsinnehav

Publicerad 2004-03-08
I samband med Nationaldemokraternas demonstration "mot islams intrång i Sverige" den 19 juli 2003 så greps en 25-årig man med ett knogjärn på sig. Demonstrationen skulle hållas vid moskén på Södermalm i Stockholm. Kravaller mellan nazister och militanta antifascister uppstod dock i anslutning till demonstrationsplatsen och polisen släppte inte fram Nationaldemokraterna. Bland annat Blood & Honour deltog i attacken på Södermalm.

Poliserna som grep mannen hävdar att 25-åringen ingick i Nationaldemokraternas grupp. 25-åringen hävdar att han bara föstes ihop med Nationaldemokraterna. Poliserna säger att mannen erkände att knogjärnet var hans eget. Mannen sa i rätten att han hittat det på perrongen i tunnelbanan och att han tänkte sopsortera och kasta det till metallåtervinning.

Falu Tingsrätt trodde inte på 25-åringens berättelse och dömde honom till 50 dagsböter á 120 kronor för olaga innehav av farligt föremål.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA