Blood & Honour-aktivister gripna i Alingsås

Publicerad 2004-09-06

Tre kända Blood & Honour-aktivister greps i helgen i Alingsås misstänkta för att ha misshandlat en 42-årig man. 42-åringen hade tidigare under natten hindrat en av nazisterna från att attackera en man med invandrarbakgrund. Som hämnd ringde nazisten ihop två likasinnade vänner, och tillsammans attackerade de 42-åringen. Nu misstänks de tre nazisterna, samtliga tongivande inom Blood & Honour i Alingsås, för grov misshandel.

Den 21-årige Blood & Honour-aktivisten blev uppenbarligen förbannad när han inte obehindrat fick ge sig på en man med invandrarbakgrund natten till lördagen. Ilskan riktades mot en 42-årig man som gick emellan och avstyrde bråket - men han vågade uppenbarligen inte göra upp med 42-åringen själv.

Istället ringde 21-åringen ihop två av sina vänner, båda välkända aktivister inom Blood & Honour i Alingsås. Med en kvinna som chaufför körde de runt för att få fatt på 42-åringen.
De finner honom på Kungsgatan i centrum, kliver ur bilen och överöser honom med sparkar och slag. Efter misshandeln kliver de in i bilen och åker därifrån.

En person på platsen noterade dock registreringsnumret på bilen och de tre Blood & Honour-aktivisterna kunde senare gripas. Den misshandlade 42-åringen kunde under lördagen lämna sjukhuset.

De tre männen, 28, 23 och 21 år gamla, anhölls misstänkta för grov misshandel, men är nu släppta på fri fot. Enligt polisen erkänner de tre brott.
Den kvinnliga chauffören misstänks för medhjälp till grov misshandel.

De tre nazisterna är välkända sedan tidigare. 21-åringen greps i juni förra året efter en misshandel vid en raggarträff i Trollhättan. Tillsammans med 23-åringen deltog han på Nationalsocialistisk fronts demonstration i Borås hösten 2002.
28-åringen deltog tillsammans med 21-åringen på Svenska motståndsrörelsens möte på Första långgatan i Göteborg november 2003.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA