Danska nazioffer ersätts

Publicerad 2004-02-08
Den amerikanska organisationen Jewish Claims har spårat upp sex danskar som satt i tyska koncentrationsläger och som utsattes för medicinska experiment.

Fonden kommer att ersättas med 31 000 danska kronor för sitt lidande under tiden i de tyska lägren, skriver BT. Ursprungligen kommer pengarna från en tysk fond. Fonden kommer totalt att ersätta 1778 personer från 33 länder.

- Vi är mycket chockerade över att så många blev utsatta för medicinska försök i lägren, säger organisationens vice ordförande Gideon Taylor till Berlingske Tidende.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA