Danska nazioffer ersätts

Publicerad 2004-02-08
Den amerikanska organisationen Jewish Claims har spårat upp sex danskar som satt i tyska koncentrationsläger och som utsattes för medicinska experiment.

Fonden kommer att ersättas med 31 000 danska kronor för sitt lidande under tiden i de tyska lägren, skriver BT. Ursprungligen kommer pengarna från en tysk fond. Fonden kommer totalt att ersätta 1778 personer från 33 länder.

- Vi är mycket chockerade över att så många blev utsatta för medicinska försök i lägren, säger organisationens vice ordförande Gideon Taylor till Berlingske Tidende.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.