F.d. NSF-ledare dömd till fängelse

Publicerad 2004-01-12

Tidigare ansvarig utgivare för Nationalsocialistisk fronts tidning fick åtta månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning.


Kvinnan hade misshandlats av sin 27-åriga pojkvän under lång tid. I mitten av december misshandlade han henne så svårt att hon fick föras till sjukhus. 27-åringen anhölls då av polis som misstänkt för grov kvinnofridskränkning och misshandel.
I fredags föll domen. Den 27-årige mångårige medlemmen och NSF-ledaren dömdes till sju månaders fängelse för misshandel och grov kvinnofridskränkning.

27-åringen avtjänade i somras ett kortare fängelsestraff för hets mot folkgrupp sedan han stått som ansvarig utgivare för Nationalsocialistisk Fronts nyutgivning av boken ”Judefrågan”. Misshandeln som riktats mot hans flickvän har pågått under tiden som han varit villkorligt frigiven. På grund av att han begått brott under perioden som villkorligt frigiven så dömdes han till ytterligare en månads fängelse.

27-åringen har under flera år varit ansvarig utgivare för Nationalsocialistisk Fronts huvudorgan, Den Svenske Nationalsocialisten. När han blev misstänkt för grov kvinnofridskränkning uteslöts han ur NSF.

27-åringen är den tredje i raden ledande NSF-medlemmar som dömts för liknande brott. En tidigare riksrådsmedlem är dömd för kvinnomisshandel liksom en före detta ledare för partiets avdelning i Trollhättan.
Richard Slätt

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.