F.d. NSF-ledare dömd till fängelse

Publicerad 2004-01-12

Tidigare ansvarig utgivare för Nationalsocialistisk fronts tidning fick åtta månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning.


Kvinnan hade misshandlats av sin 27-åriga pojkvän under lång tid. I mitten av december misshandlade han henne så svårt att hon fick föras till sjukhus. 27-åringen anhölls då av polis som misstänkt för grov kvinnofridskränkning och misshandel.
I fredags föll domen. Den 27-årige mångårige medlemmen och NSF-ledaren dömdes till sju månaders fängelse för misshandel och grov kvinnofridskränkning.

27-åringen avtjänade i somras ett kortare fängelsestraff för hets mot folkgrupp sedan han stått som ansvarig utgivare för Nationalsocialistisk Fronts nyutgivning av boken ”Judefrågan”. Misshandeln som riktats mot hans flickvän har pågått under tiden som han varit villkorligt frigiven. På grund av att han begått brott under perioden som villkorligt frigiven så dömdes han till ytterligare en månads fängelse.

27-åringen har under flera år varit ansvarig utgivare för Nationalsocialistisk Fronts huvudorgan, Den Svenske Nationalsocialisten. När han blev misstänkt för grov kvinnofridskränkning uteslöts han ur NSF.

27-åringen är den tredje i raden ledande NSF-medlemmar som dömts för liknande brott. En tidigare riksrådsmedlem är dömd för kvinnomisshandel liksom en före detta ledare för partiets avdelning i Trollhättan.
Richard Slätt

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA