F.d. NSF-ledare dömd till fängelse

Publicerad 2004-01-12

Tidigare ansvarig utgivare för Nationalsocialistisk fronts tidning fick åtta månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning.


Kvinnan hade misshandlats av sin 27-åriga pojkvän under lång tid. I mitten av december misshandlade han henne så svårt att hon fick föras till sjukhus. 27-åringen anhölls då av polis som misstänkt för grov kvinnofridskränkning och misshandel.
I fredags föll domen. Den 27-årige mångårige medlemmen och NSF-ledaren dömdes till sju månaders fängelse för misshandel och grov kvinnofridskränkning.

27-åringen avtjänade i somras ett kortare fängelsestraff för hets mot folkgrupp sedan han stått som ansvarig utgivare för Nationalsocialistisk Fronts nyutgivning av boken ”Judefrågan”. Misshandeln som riktats mot hans flickvän har pågått under tiden som han varit villkorligt frigiven. På grund av att han begått brott under perioden som villkorligt frigiven så dömdes han till ytterligare en månads fängelse.

27-åringen har under flera år varit ansvarig utgivare för Nationalsocialistisk Fronts huvudorgan, Den Svenske Nationalsocialisten. När han blev misstänkt för grov kvinnofridskränkning uteslöts han ur NSF.

27-åringen är den tredje i raden ledande NSF-medlemmar som dömts för liknande brott. En tidigare riksrådsmedlem är dömd för kvinnomisshandel liksom en före detta ledare för partiets avdelning i Trollhättan.
Richard Slätt

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA