Första rättegången mot nynazist i Ryssland

Publicerad 2004-03-28

För första gången i Ryssland inleddes i mars en rättegång mot en nynazist. Det rapporterar svenska generalkonsulatet i St. Petersburg i sitt nyhetsbrev för mars.

Dmitrij Bobrov, 24, även kallad “Schultz”, står åtalad för att ha bildat en extremistisk organisation och engagerat minderåriga i olaglig verksamhet. Bobrov har vid flera tillfällen sålt nazistisk litteratur som Hitlers Mein Kampf i centrala Petersburg. 2001 grundade han organisationen Schultz 88. Bobrov är inte själv misstänkt för våldsdåd, vilket dock många av hans anhängare gjort sig skyldiga till.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.