Första rättegången mot nynazist i Ryssland

Publicerad 2004-03-28

För första gången i Ryssland inleddes i mars en rättegång mot en nynazist. Det rapporterar svenska generalkonsulatet i St. Petersburg i sitt nyhetsbrev för mars.

Dmitrij Bobrov, 24, även kallad “Schultz”, står åtalad för att ha bildat en extremistisk organisation och engagerat minderåriga i olaglig verksamhet. Bobrov har vid flera tillfällen sålt nazistisk litteratur som Hitlers Mein Kampf i centrala Petersburg. 2001 grundade han organisationen Schultz 88. Bobrov är inte själv misstänkt för våldsdåd, vilket dock många av hans anhängare gjort sig skyldiga till.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA