Halmstadsnazister poserar med vapen

Publicerad 2004-11-17

Halmstadsungdomar med koppling till nazistiska Nationell ungdom har lagt upp bilder på internet där de själva poserar med olika former av vapen. Enligt Hallandsposten ska en av nazisterna posera med ett automatvapen, en AK-4, tillhörig hemvärnet.

Enligt tidningen rör det sig om bilder på fyra ungdomar i gymnasieåldern som poserar med knivar, batonger och andra vapen. På en bild poserar en av ungdomarna i t-shirt med texten ”Kämpa för Sverige”. I händerna håller han ett automatvapen av typen AK-4.
Ungdomarna är kända aktivister i nazistiska Nationell ungdom i Halmstad.

Mycket tyder på att automatvapnet ägs av en av ungdomarnas far, en 50-årig hemvärnsman från Halmstad.
Enligt major Lars Björk, säkerhetsansvarig vid Hallandsgruppen som organiserar hemvärnssoldater i Halland, kan mannen nu komma att avskiljas från sitt uppdrag.

- Vapen får inte förekomma i sådana sammanhang. Att använda tjänstevapen för privat bruk är brott enligt vapenlagen, säger han till Hallandsposten.
Daniel Olsson

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.