Halmstadsnazister poserar med vapen

Publicerad 2004-11-17

Halmstadsungdomar med koppling till nazistiska Nationell ungdom har lagt upp bilder på internet där de själva poserar med olika former av vapen. Enligt Hallandsposten ska en av nazisterna posera med ett automatvapen, en AK-4, tillhörig hemvärnet.

Enligt tidningen rör det sig om bilder på fyra ungdomar i gymnasieåldern som poserar med knivar, batonger och andra vapen. På en bild poserar en av ungdomarna i t-shirt med texten ”Kämpa för Sverige”. I händerna håller han ett automatvapen av typen AK-4.
Ungdomarna är kända aktivister i nazistiska Nationell ungdom i Halmstad.

Mycket tyder på att automatvapnet ägs av en av ungdomarnas far, en 50-årig hemvärnsman från Halmstad.
Enligt major Lars Björk, säkerhetsansvarig vid Hallandsgruppen som organiserar hemvärnssoldater i Halland, kan mannen nu komma att avskiljas från sitt uppdrag.

- Vapen får inte förekomma i sådana sammanhang. Att använda tjänstevapen för privat bruk är brott enligt vapenlagen, säger han till Hallandsposten.
Daniel Olsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA