Halmstadsnazister poserar med vapen

Publicerad 2004-11-17

Halmstadsungdomar med koppling till nazistiska Nationell ungdom har lagt upp bilder på internet där de själva poserar med olika former av vapen. Enligt Hallandsposten ska en av nazisterna posera med ett automatvapen, en AK-4, tillhörig hemvärnet.

Enligt tidningen rör det sig om bilder på fyra ungdomar i gymnasieåldern som poserar med knivar, batonger och andra vapen. På en bild poserar en av ungdomarna i t-shirt med texten ”Kämpa för Sverige”. I händerna håller han ett automatvapen av typen AK-4.
Ungdomarna är kända aktivister i nazistiska Nationell ungdom i Halmstad.

Mycket tyder på att automatvapnet ägs av en av ungdomarnas far, en 50-årig hemvärnsman från Halmstad.
Enligt major Lars Björk, säkerhetsansvarig vid Hallandsgruppen som organiserar hemvärnssoldater i Halland, kan mannen nu komma att avskiljas från sitt uppdrag.

- Vapen får inte förekomma i sådana sammanhang. Att använda tjänstevapen för privat bruk är brott enligt vapenlagen, säger han till Hallandsposten.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA