Heilade framför polisen

Publicerad 2004-03-01
Sju ungdomar i åldrarna 18-20 misstänks för hets mot folkgrupp. Detta sedan de ställt sig utanför ett diskotek i Nässjö i helgen och gjort Hitlerhälsningar mot de som befunnit sig i lokalen. Slagord skreks också.

Inne på diskoteket fanns ett trettiotal ungdomar med utländsk bakgrund. På plats fanns också en polispatrull som blev vittne till händelsen. Polisen hann inte omhänderta personerna direkt då de försvann i en bil. Efter en kort stund kunde polisen stoppa bilen.

Av de tolv som fanns på plats är sju misstänkta för hets mot folkgrupp. Efter att polisen identifierat de inblandade kördes de iväg från Nässjö. En av ledargestalterna i gänget är medlem i vit makt-bandet Endless Pride.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA