Heilade framför polisen

Publicerad 2004-03-01
Sju ungdomar i åldrarna 18-20 misstänks för hets mot folkgrupp. Detta sedan de ställt sig utanför ett diskotek i Nässjö i helgen och gjort Hitlerhälsningar mot de som befunnit sig i lokalen. Slagord skreks också.

Inne på diskoteket fanns ett trettiotal ungdomar med utländsk bakgrund. På plats fanns också en polispatrull som blev vittne till händelsen. Polisen hann inte omhänderta personerna direkt då de försvann i en bil. Efter en kort stund kunde polisen stoppa bilen.

Av de tolv som fanns på plats är sju misstänkta för hets mot folkgrupp. Efter att polisen identifierat de inblandade kördes de iväg från Nässjö. En av ledargestalterna i gänget är medlem i vit makt-bandet Endless Pride.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA