Heilade framför polisen

Publicerad 2004-03-01
Sju ungdomar i åldrarna 18-20 misstänks för hets mot folkgrupp. Detta sedan de ställt sig utanför ett diskotek i Nässjö i helgen och gjort Hitlerhälsningar mot de som befunnit sig i lokalen. Slagord skreks också.

Inne på diskoteket fanns ett trettiotal ungdomar med utländsk bakgrund. På plats fanns också en polispatrull som blev vittne till händelsen. Polisen hann inte omhänderta personerna direkt då de försvann i en bil. Efter en kort stund kunde polisen stoppa bilen.

Av de tolv som fanns på plats är sju misstänkta för hets mot folkgrupp. Efter att polisen identifierat de inblandade kördes de iväg från Nässjö. En av ledargestalterna i gänget är medlem i vit makt-bandet Endless Pride.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.