Helene Lööw: Hatbrotten allt fler

Publicerad 2004-09-27
Hatbrotten i landet har ökat stadigt under de senaste åren, men uppmärksamheten kring brotten blir allt mindre. Det säger Forum för Levande historias Helene Lööw som varnar för att brott med rasistiska, antisemitiska eller homofoba förteckan ska bli en normal del av samhället.

- De har blivit en del av vardagen och vi har vant oss vid propagandan, säger Heléne Lööw till TT.

Hon menar att den medborgerliga upprördheten kring brotten avtar liksom den mediala uppmärksamheten.

- Det krävs väldigt grova saker för att nå uppmärksamhet, fortsätter hon enligt TT.

Helene Lööw säger också att de högerextrema rörelserna blivit bättre organiserade och att mer av verksamheten inriktas mot att hetsa mot homosexuella än tidigare.
Daniel Olsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA