Jürgen Rieger inför rätta

Publicerad 2004-11-30

Den tyske advokaten och nazisten Jürgen Rieger har i dag stått inför rätta i Mariestads Tingsrätt. Orsaken är en tvist mellan Rieger och Svenska lantmännen om obetalda fakturor.

Tvisten går fyra år tillbaka och handlar om fakturor från Svenska lantmännen till Jürgen Rieger om utsäde till det dåvarande lantbruket som han drev på Sveneby Säteri, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.

Rieger betalade dock inte fakturorna och Lantmännen drev ärendet till kronofogden där de krävde nära på 150 000 kronor från Rieger, något han bestred och det är det som nu ska utredas av Tingsrätten.

Många turer kring säteriet
Jürgen Rieger fick i början av 2001 över 300 vanvårdade djur tvångsomhändertagna. Efter det fick Rieger djurförbud av Länsstyrelsen.

Sedan förra året har ett flertal ledande personer från nazistiska Svenska Motståndsrörelsen bosatt sig på Riegers ägor.

Hemma i Tyskland är Jürgen Rieger numera mest känd som organisatör av den årliga Hessmarschen i Wunsiedel.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA