Jürgen Rieger inför rätta

Publicerad 2004-11-30

Den tyske advokaten och nazisten Jürgen Rieger har i dag stått inför rätta i Mariestads Tingsrätt. Orsaken är en tvist mellan Rieger och Svenska lantmännen om obetalda fakturor.

Tvisten går fyra år tillbaka och handlar om fakturor från Svenska lantmännen till Jürgen Rieger om utsäde till det dåvarande lantbruket som han drev på Sveneby Säteri, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.

Rieger betalade dock inte fakturorna och Lantmännen drev ärendet till kronofogden där de krävde nära på 150 000 kronor från Rieger, något han bestred och det är det som nu ska utredas av Tingsrätten.

Många turer kring säteriet
Jürgen Rieger fick i början av 2001 över 300 vanvårdade djur tvångsomhändertagna. Efter det fick Rieger djurförbud av Länsstyrelsen.

Sedan förra året har ett flertal ledande personer från nazistiska Svenska Motståndsrörelsen bosatt sig på Riegers ägor.

Hemma i Tyskland är Jürgen Rieger numera mest känd som organisatör av den årliga Hessmarschen i Wunsiedel.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA