Jürgen Rieger inför rätta

Publicerad 2004-11-30

Den tyske advokaten och nazisten Jürgen Rieger har i dag stått inför rätta i Mariestads Tingsrätt. Orsaken är en tvist mellan Rieger och Svenska lantmännen om obetalda fakturor.

Tvisten går fyra år tillbaka och handlar om fakturor från Svenska lantmännen till Jürgen Rieger om utsäde till det dåvarande lantbruket som han drev på Sveneby Säteri, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.

Rieger betalade dock inte fakturorna och Lantmännen drev ärendet till kronofogden där de krävde nära på 150 000 kronor från Rieger, något han bestred och det är det som nu ska utredas av Tingsrätten.

Många turer kring säteriet
Jürgen Rieger fick i början av 2001 över 300 vanvårdade djur tvångsomhändertagna. Efter det fick Rieger djurförbud av Länsstyrelsen.

Sedan förra året har ett flertal ledande personer från nazistiska Svenska Motståndsrörelsen bosatt sig på Riegers ägor.

Hemma i Tyskland är Jürgen Rieger numera mest känd som organisatör av den årliga Hessmarschen i Wunsiedel.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.