Karlshamnsnazist fick fängelse

Publicerad 2004-02-03
20-åringen, från Karlshamn, har under hösten hotat och misshandlat sin sex år yngre flickvän. På juldagen förra året skar han flickvännen med en yxa över pannan och bröstet. Det var sista gången som han våldförde sig på flickan. Efter det tog hon sig hem till sin mamma som ringde polisen.

Vid flera andra tillfällen har han hotat och misshandlat flickan. Bland annat har han vid upprepade tillfällen riktat ett luftgevär mot henne. Han har också hållit en kniv mot hennes hals. Flickan har själv sagt i förhör att hon kännt sig rädd i mannens sällskap, men ändå inte kunnat lämna honom.

20-åringen har öppet berättat i förhör att han är medlem i Nationalsocialistisk Front och att han deltog i partiets antimoskédemonstration i Växjö 25/10 2003. Anders Ärleskog, ledare för NSF, tillbakavisar att personen i fråga skulle vara medlem i partiet.

Blekinge Tingsrätt kom fram till att någon annan påföljd än fängelse inte var aktuell. Normalt skulle 20-åringen få nio månaders fängelse, men rätten tog hänsyn till mannens ringa ålder och dömde honom till sex månaders fängelse. Han ska också betala 22 000 kronor i skadestånd till den unga flickan.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA