Karlshamnsnazist fick fängelse

Publicerad 2004-02-03
20-åringen, från Karlshamn, har under hösten hotat och misshandlat sin sex år yngre flickvän. På juldagen förra året skar han flickvännen med en yxa över pannan och bröstet. Det var sista gången som han våldförde sig på flickan. Efter det tog hon sig hem till sin mamma som ringde polisen.

Vid flera andra tillfällen har han hotat och misshandlat flickan. Bland annat har han vid upprepade tillfällen riktat ett luftgevär mot henne. Han har också hållit en kniv mot hennes hals. Flickan har själv sagt i förhör att hon kännt sig rädd i mannens sällskap, men ändå inte kunnat lämna honom.

20-åringen har öppet berättat i förhör att han är medlem i Nationalsocialistisk Front och att han deltog i partiets antimoskédemonstration i Växjö 25/10 2003. Anders Ärleskog, ledare för NSF, tillbakavisar att personen i fråga skulle vara medlem i partiet.

Blekinge Tingsrätt kom fram till att någon annan påföljd än fängelse inte var aktuell. Normalt skulle 20-åringen få nio månaders fängelse, men rätten tog hänsyn till mannens ringa ålder och dömde honom till sex månaders fängelse. Han ska också betala 22 000 kronor i skadestånd till den unga flickan.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.