Nazist utesluten ur fackförbund

Publicerad 2004-01-28

Per Öberg, en av frontfigurerna i Svenska Motståndsrörelsen, har uteslutits ur sitt fackförbund, Sif, skriver Sif-tidningen.


- En nynazist i ledande ställning, och som aktivt arbetar för värderingar som går på tvärs mot fackets, kan inte vara medlem i Sif, säger förbundsordförande Mari-Ann Krantz i en kommentar till uteslutningen i Sif-tidningen.

Per Öberg har protesterat och bland annat åberopat artikel 23 i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. I artikeln står att alla ska ha rätt att ansluta sig till fackföreningar till skydd
för sina intressen.

Mari-Ann Krantz menar att Sif respekterar FN-deklarationen och förklarar att Öberg inte med hänvising till den kan motarbeta det som resten av Sif:s medlemmar anser och vill arbeta för.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA