Nazist utesluten ur fackförbund

Publicerad 2004-01-28

Per Öberg, en av frontfigurerna i Svenska Motståndsrörelsen, har uteslutits ur sitt fackförbund, Sif, skriver Sif-tidningen.


- En nynazist i ledande ställning, och som aktivt arbetar för värderingar som går på tvärs mot fackets, kan inte vara medlem i Sif, säger förbundsordförande Mari-Ann Krantz i en kommentar till uteslutningen i Sif-tidningen.

Per Öberg har protesterat och bland annat åberopat artikel 23 i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. I artikeln står att alla ska ha rätt att ansluta sig till fackföreningar till skydd
för sina intressen.

Mari-Ann Krantz menar att Sif respekterar FN-deklarationen och förklarar att Öberg inte med hänvising till den kan motarbeta det som resten av Sif:s medlemmar anser och vill arbeta för.
Daniel Poohl

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA