Nazistbråk i Vetlanda och Sävsjö

Publicerad 2004-08-31

Stökig helg när nazister ställde till med bråk.

Nazister startade bråk under natten till lördagen i Vetlanda och Sävsjö. Vid 23-tiden tog sig ett 15-tal nazister in på Folkets Park i Vetlanda där ett högstadiedisko pågick. En elev blev nedslagen och polisanmälde nazisterna, men har inte kunnat höras av närmare av polisen, enligt hemsidan.net. Gruppen med nazister försvann från platsen innan polisen kom fram.
Två timmar senare kom ett larm om ett 20-tal nazister i Sävsjö som slagord så som Sieg Heil. Polis kom till platsen men då hade det lugnat ned sig.
Daniel Olsson

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.