Nazistbråk i Vetlanda och Sävsjö

Publicerad 2004-08-31

Stökig helg när nazister ställde till med bråk.

Nazister startade bråk under natten till lördagen i Vetlanda och Sävsjö. Vid 23-tiden tog sig ett 15-tal nazister in på Folkets Park i Vetlanda där ett högstadiedisko pågick. En elev blev nedslagen och polisanmälde nazisterna, men har inte kunnat höras av närmare av polisen, enligt hemsidan.net. Gruppen med nazister försvann från platsen innan polisen kom fram.
Två timmar senare kom ett larm om ett 20-tal nazister i Sävsjö som slagord så som Sieg Heil. Polis kom till platsen men då hade det lugnat ned sig.
Daniel Olsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA