ND polisanmälda för bedrägeri

Publicerad 2004-06-09

Nationaldemokraterna har polisanmälts av posten sedan de lagt på brev med stämpeln porto betalt utan att ha betalat. Posten hävdar att Nationaldemokraterna har satt det i system.

Det är när ND har skickat ut röstsedlar inför Europaparlamentsvalet som de inte har betalat portot, skriver Dagens Nyheter.

I måndags fick posten nog och polisanmälde Nationaldemokraterna för bedrägeri alternativt försök till bedrägeri.

Bedrägeriet upptäcktes för ett tag sedan och då informerade posten ND om reglerna och lät dem betala i efterhand.

Efter att ha betalat så fortsatte man att lägga breven på postlådorna utan att betala portot. Då tröttnade posten och polisanmälde partiet.

Ingen vet hur många brev som Nationaldemokraterna skickat på detta sätt, men posten har hittills upptäckt 2 000 obetalda brev. En portokostnad på strax över 10 000 kronor.

Nationaldemokraterna som menar att det är invandrarna som belastar det svenska systemet och begår brott tycker inte att man har gjort något fel.

Marc Abramsson tycker inte att partiets budskap rimmar illa med partiets verksamhet inför valet när DN frågar honom vem han tycker ska betala.

- Det ska vi göra. Det är bara för posten att skicka en faktura så betalar vi. Jag ser inget konstigt med det, säger Marc Abramsson.

Posten har en helt annan syn på saken.

- Vi har informerat Nationaldemokraterna om vad som gäller. Det är uppenbart att de har satt det här i system och vi ser det som bedrägeri. Vi har annat att göra än att kontrollera deras försändelser och debitera dem i efterhand. Det är därför vi har gjort en polisanmälan, säger Mattias Geijerstam till DN.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA