ND utnyttjar åldringsmord i Söderhamn

Publicerad 2004-03-08
Nationaldemokraterna fortsätter att driva hetskampanjer mot landets invandrare. I helgen hade Nationaldemokraterna (ND) med den nationella partiorganisatören Tor Paulsson i spetsen, aktioner i Söderhamn. ND delade ut 5 000 flygblad i brevlåder, skriver Hälsinge-Kuriren. ND:s specialitet är att dyka upp på orter där ett uppmärksammat våldsbrott ägt rum och därefter påstå att invandrare ligger bakom våldsbrotten på orten.

Tor Paulsson är mån om att inte framstå som en rasist, skriver Hälsinge-Kuriren.

Däremot anser han att det är helt okej att "misstänka" att invandrare ligger bakom ett uppmärksammat rånmord på en 80-årig kvinna i förra veckan. Partiet strategi är att inte utpeka brottsbelastade individer utan att beskriva alla invandrare som brottsbenägna.

Till tidningen Ljusnan säger Tor Paulsson att de inte alls pekar ut någon folkgrupp.

- Struntprat. Jag är fembarnsfar och vill absolut inte bli stämplad som någon som pekar ut grupper i samhället, säger Paulsson.

När Ljusnan informerar Paulsson att partiets pressekreterare Rickard Ekman sagt att "det tycker jag är helt naturligt" angående att det var ett utpekande så säger Paulsson att tidningen får ta det med honom.

Hälsingekuriren gick till polisen och frågade om det fanns några tecken på att det skulle vara en asylsökande som begått mordet.

- Vi håller oss till fakta och utreder ingen speciell folkgrupp, vi koncentrerar oss både på svenskar och andra, säger Tord Tallmarker vid Söderhamnspolisen.

- Vi kan inte visa på att asylmottagningen här skulle vara orsaken till en ökad brottslighet i Söderhamn, säger Sture Hofvenstam, vid polisen i Söderhamn.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA