ND utnyttjar åldringsmord i Söderhamn

Publicerad 2004-03-08
Nationaldemokraterna fortsätter att driva hetskampanjer mot landets invandrare. I helgen hade Nationaldemokraterna (ND) med den nationella partiorganisatören Tor Paulsson i spetsen, aktioner i Söderhamn. ND delade ut 5 000 flygblad i brevlåder, skriver Hälsinge-Kuriren. ND:s specialitet är att dyka upp på orter där ett uppmärksammat våldsbrott ägt rum och därefter påstå att invandrare ligger bakom våldsbrotten på orten.

Tor Paulsson är mån om att inte framstå som en rasist, skriver Hälsinge-Kuriren.

Däremot anser han att det är helt okej att "misstänka" att invandrare ligger bakom ett uppmärksammat rånmord på en 80-årig kvinna i förra veckan. Partiet strategi är att inte utpeka brottsbelastade individer utan att beskriva alla invandrare som brottsbenägna.

Till tidningen Ljusnan säger Tor Paulsson att de inte alls pekar ut någon folkgrupp.

- Struntprat. Jag är fembarnsfar och vill absolut inte bli stämplad som någon som pekar ut grupper i samhället, säger Paulsson.

När Ljusnan informerar Paulsson att partiets pressekreterare Rickard Ekman sagt att "det tycker jag är helt naturligt" angående att det var ett utpekande så säger Paulsson att tidningen får ta det med honom.

Hälsingekuriren gick till polisen och frågade om det fanns några tecken på att det skulle vara en asylsökande som begått mordet.

- Vi håller oss till fakta och utreder ingen speciell folkgrupp, vi koncentrerar oss både på svenskar och andra, säger Tord Tallmarker vid Söderhamnspolisen.

- Vi kan inte visa på att asylmottagningen här skulle vara orsaken till en ökad brottslighet i Söderhamn, säger Sture Hofvenstam, vid polisen i Söderhamn.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA