Ny gravskändning drabbar franska muslimer

Publicerad 2004-08-08

På fredagen upptäcktes ytterligare skändningar av muslimska begravningsplatser i Frankrike. I Strasbourg har någon eller några målat svastikor på femton av gravstenarna på begravningsplatsen, meddelar nyhetsbyrån AP.


Attacken var den senaste i raden av skändningar av muslimska begravningsplatser och anti-muslimskt klotter i Frankrike under sommaren.
De femton gravstenarna tillhörde gravar med avlidna franska muslimska militärer.

Den franska presidenten Jacques Chirac fördömde genast attacken.

”Jag uttrycker nationens solidaritet med alla de familjer som drabbats, det muslimska samhället och dess ledare”, skriver presidenten i ett uttalande enligt AP.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro