Ny gravskändning drabbar franska muslimer

Publicerad 2004-08-08

På fredagen upptäcktes ytterligare skändningar av muslimska begravningsplatser i Frankrike. I Strasbourg har någon eller några målat svastikor på femton av gravstenarna på begravningsplatsen, meddelar nyhetsbyrån AP.


Attacken var den senaste i raden av skändningar av muslimska begravningsplatser och anti-muslimskt klotter i Frankrike under sommaren.
De femton gravstenarna tillhörde gravar med avlidna franska muslimska militärer.

Den franska presidenten Jacques Chirac fördömde genast attacken.

”Jag uttrycker nationens solidaritet med alla de familjer som drabbats, det muslimska samhället och dess ledare”, skriver presidenten i ett uttalande enligt AP.
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA