Ny gravskändning drabbar franska muslimer

Publicerad 2004-08-08

På fredagen upptäcktes ytterligare skändningar av muslimska begravningsplatser i Frankrike. I Strasbourg har någon eller några målat svastikor på femton av gravstenarna på begravningsplatsen, meddelar nyhetsbyrån AP.


Attacken var den senaste i raden av skändningar av muslimska begravningsplatser och anti-muslimskt klotter i Frankrike under sommaren.
De femton gravstenarna tillhörde gravar med avlidna franska muslimska militärer.

Den franska presidenten Jacques Chirac fördömde genast attacken.

”Jag uttrycker nationens solidaritet med alla de familjer som drabbats, det muslimska samhället och dess ledare”, skriver presidenten i ett uttalande enligt AP.
Daniel Olsson

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA