Paulsson rymde och greps

Publicerad 2004-12-20

Tor Paulsson, Nationaldemokraternas förre partiorganisatör, fick i torsdags tolv timmars permission. När den var slut hade han avvikit. I lördags kväll greps han av polisens spanare i Gagnef i Dalarna.

Tor Paulsson avtjänar för tillfället ett tio månaders fängelsestraff för flera misshandelsfall som riktats mot hans sambo. Med bara någon månad kvar på straffet så fick han i torsdags sin första permission för att under tolv timmar kunna besöka en släkting. Han skulle vara tillbaka på Skänningeanstalten på kvällen, men uteblev. Då slog anstalten larm och spaningar sattes in efter Paulsson.

En poliskälla säger till Mora Tidning att gripandet på lördagskvällen gick lugnt till.

- Det gick lugnt och städat till vid gripandet. Helt odramatiskt gick våra spanare in i stugan och hämtade honom.

Paulsson får nu med stor sannolikhet inga fler permissioner innan hans straff är avtjänat.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.