Paulsson rymde och greps

Publicerad 2004-12-20

Tor Paulsson, Nationaldemokraternas förre partiorganisatör, fick i torsdags tolv timmars permission. När den var slut hade han avvikit. I lördags kväll greps han av polisens spanare i Gagnef i Dalarna.

Tor Paulsson avtjänar för tillfället ett tio månaders fängelsestraff för flera misshandelsfall som riktats mot hans sambo. Med bara någon månad kvar på straffet så fick han i torsdags sin första permission för att under tolv timmar kunna besöka en släkting. Han skulle vara tillbaka på Skänningeanstalten på kvällen, men uteblev. Då slog anstalten larm och spaningar sattes in efter Paulsson.

En poliskälla säger till Mora Tidning att gripandet på lördagskvällen gick lugnt till.

- Det gick lugnt och städat till vid gripandet. Helt odramatiskt gick våra spanare in i stugan och hämtade honom.

Paulsson får nu med stor sannolikhet inga fler permissioner innan hans straff är avtjänat.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA