Polisen utreder åter bilbombsattentat i Nacka

Publicerad 2004-03-08

Polisen har beslutat att återuppta förundersökningen kring bilbombsattentatet mot ett journalistpar i Nacka 1999.

Kriminalinspektör Bengt Lönnroth säger till Radio Stockholm att flera av de personer som tidigare varit aktuella i utredningen har förhörts på nytt.

Det var i juni 1999 som bomben exploderade under parets bil i Nacka. Frilansjournalisten Peter Karlsson skadades. Parets 8-årige son, som också var med vid attentatet, klarade sig dock utan skador. Peter Karlsson hade då, tillsammans med sin sambo Katarina Larsson, under flera år granskat högerextrema och nazistiska grupper.

Två män anhölls under hösten 2001 misstänkta för dådet, men de båda släpptes senare. Polisen lade ner förundersökningen i april förra året, med motiveringen att det inte längre fanns något material att gå efter.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA