Polisen utreder åter bilbombsattentat i Nacka

Publicerad 2004-03-08

Polisen har beslutat att återuppta förundersökningen kring bilbombsattentatet mot ett journalistpar i Nacka 1999.

Kriminalinspektör Bengt Lönnroth säger till Radio Stockholm att flera av de personer som tidigare varit aktuella i utredningen har förhörts på nytt.

Det var i juni 1999 som bomben exploderade under parets bil i Nacka. Frilansjournalisten Peter Karlsson skadades. Parets 8-årige son, som också var med vid attentatet, klarade sig dock utan skador. Peter Karlsson hade då, tillsammans med sin sambo Katarina Larsson, under flera år granskat högerextrema och nazistiska grupper.

Två män anhölls under hösten 2001 misstänkta för dådet, men de båda släpptes senare. Polisen lade ner förundersökningen i april förra året, med motiveringen att det inte längre fanns något material att gå efter.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA