Ryska skinnskallar mördade nioåring

Publicerad 2004-02-10
Skinnskallarna gick till attack med knivar och knogjärn och angrep flickan, hennes pappa och en kusin på öppen gata i S:t Petersburg.

Pojken och pappan är säsongsarbetare från den fattigaste tidigare sovjetrepubliken och fick föras till sjukhus. Pojken överlevde enbart på grund av att han lyckats gömma sig under en bil, rapporterar TT.

Efter attacken flydde skinnskallarna från platsen.

- Det här brottet är besläktat med terrordådet i Moskva. Det är av annan omfattning, men händelserna är av samma typ, sade S:t Petersburgs guvernör Valentina Matvijenko till Itar-Tass.

Hon syftade på fredagens explosion i Moskvas tunnelbana, som orsakade minst 39 personers död.

Rasistiskt våld är vanligt förekommande i ryska storstäder. De som drabbas är vanligtvis afrikaner, asiater och kaukasier.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA