Ryska skinnskallar mördade nioåring

Publicerad 2004-02-10
Skinnskallarna gick till attack med knivar och knogjärn och angrep flickan, hennes pappa och en kusin på öppen gata i S:t Petersburg.

Pojken och pappan är säsongsarbetare från den fattigaste tidigare sovjetrepubliken och fick föras till sjukhus. Pojken överlevde enbart på grund av att han lyckats gömma sig under en bil, rapporterar TT.

Efter attacken flydde skinnskallarna från platsen.

- Det här brottet är besläktat med terrordådet i Moskva. Det är av annan omfattning, men händelserna är av samma typ, sade S:t Petersburgs guvernör Valentina Matvijenko till Itar-Tass.

Hon syftade på fredagens explosion i Moskvas tunnelbana, som orsakade minst 39 personers död.

Rasistiskt våld är vanligt förekommande i ryska storstäder. De som drabbas är vanligtvis afrikaner, asiater och kaukasier.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA