Ryska skinnskallar mördade nioåring

Publicerad 2004-02-10
Skinnskallarna gick till attack med knivar och knogjärn och angrep flickan, hennes pappa och en kusin på öppen gata i S:t Petersburg.

Pojken och pappan är säsongsarbetare från den fattigaste tidigare sovjetrepubliken och fick föras till sjukhus. Pojken överlevde enbart på grund av att han lyckats gömma sig under en bil, rapporterar TT.

Efter attacken flydde skinnskallarna från platsen.

- Det här brottet är besläktat med terrordådet i Moskva. Det är av annan omfattning, men händelserna är av samma typ, sade S:t Petersburgs guvernör Valentina Matvijenko till Itar-Tass.

Hon syftade på fredagens explosion i Moskvas tunnelbana, som orsakade minst 39 personers död.

Rasistiskt våld är vanligt förekommande i ryska storstäder. De som drabbas är vanligtvis afrikaner, asiater och kaukasier.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro