SRS föreslås ingå i regering

Publicerad 2004-01-06
Efter valet strax innan årsskiftet stod det klart att det Radikala partiet växt sig tre gånger större och ensamma vann 27,5 procent av rösterna i parlamentsvalet i Serbien.

Inför valet så hoppades Vojislav Kostunica, Jugoslaviens tidigare president och numera ledare för det konservativa och svagt nationalistiska Serbiens Demokratiska Parti, på en stabil regering.

När det stod klart att SRS fick närmare 28 procent av rösterna så verkade det vara en klen tröst för de starka nationalistiska anhängarna. De partier som har reform och demokrati på dagordningen skulle ensamma kunna bilda regering. Kostunica menar nu att SRS i egenskap av sin storlek måste få någon sorts roll i regeringen. Kostunica menar att det annars skulle bli ”kaos och tumult”.

Det Radikala partiet har dock avvisat inviten och pratar en dryg vecka efter valet om nyval.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA