SRS föreslås ingå i regering

Publicerad 2004-01-06
Efter valet strax innan årsskiftet stod det klart att det Radikala partiet växt sig tre gånger större och ensamma vann 27,5 procent av rösterna i parlamentsvalet i Serbien.

Inför valet så hoppades Vojislav Kostunica, Jugoslaviens tidigare president och numera ledare för det konservativa och svagt nationalistiska Serbiens Demokratiska Parti, på en stabil regering.

När det stod klart att SRS fick närmare 28 procent av rösterna så verkade det vara en klen tröst för de starka nationalistiska anhängarna. De partier som har reform och demokrati på dagordningen skulle ensamma kunna bilda regering. Kostunica menar nu att SRS i egenskap av sin storlek måste få någon sorts roll i regeringen. Kostunica menar att det annars skulle bli ”kaos och tumult”.

Det Radikala partiet har dock avvisat inviten och pratar en dryg vecka efter valet om nyval.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA