SS-veteraner samlas i Riga

Publicerad 2004-03-17
På tisdagen den 15 mars samlades ungefär 500 lettiska SS- veteraner i Riga för att fira de ca 140 000 letter som kämpade på Tysklands sida i andra världskriget. Vid demonstrationen fanns en liten grupp
representanter för de etniskt ryska, motdemonstranter och sympatisörer. Säkerhetspådraget var stort med kravallpolis klädda i blågröna uniformer och civilklädda poliser för att hålla ordningen.
Trots denna oro gavs den nazistiska gruppen Klubb 415 tillåtelse att demonstrera just denna dag.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.