SS-veteraner samlas i Riga

Publicerad 2004-03-17
På tisdagen den 15 mars samlades ungefär 500 lettiska SS- veteraner i Riga för att fira de ca 140 000 letter som kämpade på Tysklands sida i andra världskriget. Vid demonstrationen fanns en liten grupp
representanter för de etniskt ryska, motdemonstranter och sympatisörer. Säkerhetspådraget var stort med kravallpolis klädda i blågröna uniformer och civilklädda poliser för att hålla ordningen.
Trots denna oro gavs den nazistiska gruppen Klubb 415 tillåtelse att demonstrera just denna dag.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA