Sverigedemokrat kan sparkas ur fackstyrelse

Publicerad 2004-05-28

Medlemmarna på Höganäs Bjuf AB valde vid onsdagens extrainkallade årsmöte på nytt in sverigedemokraten och fremstegspartisten Allan Jönsson i fackklubbens styrelse. Nu går avdelningsstyrelsen för Industrifacket i nordvästra Skåne till förbundet och kräver att de kastar ut den kontroversiella klubbstyrelseledamoten.

Det var tidigare i år som Industrifackets medlemmar vid företaget Höganäs Bjuf AB i Bjuv valde in Allan Jönsson som ledamot av klubbens styrelse. Avdelningen menade att allt inte gått rätt till i valet och krävde omval. Vid onsdagens omval bibehöll Allan Jönsson sin post, men han förlorade omröstningen till klubbordförande. En röst saknades, skriver Helsingborgs dagblad.

Men avdelningen går nu vidare till Industrifackets förbundsstyrelse för att få bort Allan Jönsson.
– Vi ska skriva till förbundet och begära att Allan Jönsson entledigas från sitt styrelseuppdrag, säger ombudsman Bengt Larsen till Helsingborgs dagblad.
– Allan Jönsson är aktiv för både Sverigedemokraterna och framstegspartiet. Och främst Sverigedemokraterna betecknar Industrifacket som rasistiskt med ledning av deras ideologi och partiprogram. Denna uppfattning strider mot Industrifackets stadgar, fortsätter Bengt Larsen.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA