Sverigedemokrat kan sparkas ur fackstyrelse

Publicerad 2004-05-28

Medlemmarna på Höganäs Bjuf AB valde vid onsdagens extrainkallade årsmöte på nytt in sverigedemokraten och fremstegspartisten Allan Jönsson i fackklubbens styrelse. Nu går avdelningsstyrelsen för Industrifacket i nordvästra Skåne till förbundet och kräver att de kastar ut den kontroversiella klubbstyrelseledamoten.

Det var tidigare i år som Industrifackets medlemmar vid företaget Höganäs Bjuf AB i Bjuv valde in Allan Jönsson som ledamot av klubbens styrelse. Avdelningen menade att allt inte gått rätt till i valet och krävde omval. Vid onsdagens omval bibehöll Allan Jönsson sin post, men han förlorade omröstningen till klubbordförande. En röst saknades, skriver Helsingborgs dagblad.

Men avdelningen går nu vidare till Industrifackets förbundsstyrelse för att få bort Allan Jönsson.
– Vi ska skriva till förbundet och begära att Allan Jönsson entledigas från sitt styrelseuppdrag, säger ombudsman Bengt Larsen till Helsingborgs dagblad.
– Allan Jönsson är aktiv för både Sverigedemokraterna och framstegspartiet. Och främst Sverigedemokraterna betecknar Industrifacket som rasistiskt med ledning av deras ideologi och partiprogram. Denna uppfattning strider mot Industrifackets stadgar, fortsätter Bengt Larsen.
Daniel Olsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA