Ung flicka anmäld för Hitlerhälsning

Publicerad 2004-02-19
En ung tjej från Överkalix har anmälts av polisen, misstänkt för hatbrott. Polisen hittade en bild på Internet föreställande flickan där hon poserade framför en svensk flagga och gjorde Hitlerhälsning. På grund av flickans låga ålder så har ärendet lämnats över till socialförvaltningen. Enligt polisen har rasistiska budskap dykt upp på skolan och på andra platser i kommunen, skriver NSD.

- Vi vet att det finns organisationer som har kontakter i Överkalix men inte i vilken utsträckning, säger Yngve Hansson, polischef i Överkalix.

- Jag tror det handlar om ungdomligt oförstånd. Om det är så att äldre människor nyttjar barn för att sprida den här smutsen så är det förfärligt, säger han till NSD.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA