Ung flicka anmäld för Hitlerhälsning

Publicerad 2004-02-19
En ung tjej från Överkalix har anmälts av polisen, misstänkt för hatbrott. Polisen hittade en bild på Internet föreställande flickan där hon poserade framför en svensk flagga och gjorde Hitlerhälsning. På grund av flickans låga ålder så har ärendet lämnats över till socialförvaltningen. Enligt polisen har rasistiska budskap dykt upp på skolan och på andra platser i kommunen, skriver NSD.

- Vi vet att det finns organisationer som har kontakter i Överkalix men inte i vilken utsträckning, säger Yngve Hansson, polischef i Överkalix.

- Jag tror det handlar om ungdomligt oförstånd. Om det är så att äldre människor nyttjar barn för att sprida den här smutsen så är det förfärligt, säger han till NSD.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.