Ung flicka anmäld för Hitlerhälsning

Publicerad 2004-02-19
En ung tjej från Överkalix har anmälts av polisen, misstänkt för hatbrott. Polisen hittade en bild på Internet föreställande flickan där hon poserade framför en svensk flagga och gjorde Hitlerhälsning. På grund av flickans låga ålder så har ärendet lämnats över till socialförvaltningen. Enligt polisen har rasistiska budskap dykt upp på skolan och på andra platser i kommunen, skriver NSD.

- Vi vet att det finns organisationer som har kontakter i Överkalix men inte i vilken utsträckning, säger Yngve Hansson, polischef i Överkalix.

- Jag tror det handlar om ungdomligt oförstånd. Om det är så att äldre människor nyttjar barn för att sprida den här smutsen så är det förfärligt, säger han till NSD.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA