Ansvarig utgivare dömd

Publicerad 2005-02-16

Hävdade att han trappat ned sin aktivitet i NSF, men tingsrätten i Blekinge dömde honom ändå till fyra månaders fängelse.

Den 14 februari dömdes den mångåriga NSF-medlemmen och ansvariga utgivaren för NSF:s tidning Den Svenske Nationalsocialisten Jimmy Nyhlén till 4 månaders fängelse för tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp.

Det var decembernumret från 2003 som Justitiekanslern valde att väcka åtal mot. Jimmy Nyhlén nekade till brott men medgav att han godkänt de texter som stod åtalade.

Jimmy Nyhlén hävdade under rättegången att han höll på att trappa ned sin verksamhet i NSF. Tingsrätten menar i domen att något annat än fängelse inte kan komma på tal då Nyhlén sedan tidigare dömts till villkorlig dom för just tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA