Ansvarig utgivare dömd

Publicerad 2005-02-16

Hävdade att han trappat ned sin aktivitet i NSF, men tingsrätten i Blekinge dömde honom ändå till fyra månaders fängelse.

Den 14 februari dömdes den mångåriga NSF-medlemmen och ansvariga utgivaren för NSF:s tidning Den Svenske Nationalsocialisten Jimmy Nyhlén till 4 månaders fängelse för tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp.

Det var decembernumret från 2003 som Justitiekanslern valde att väcka åtal mot. Jimmy Nyhlén nekade till brott men medgav att han godkänt de texter som stod åtalade.

Jimmy Nyhlén hävdade under rättegången att han höll på att trappa ned sin verksamhet i NSF. Tingsrätten menar i domen att något annat än fängelse inte kan komma på tal då Nyhlén sedan tidigare dömts till villkorlig dom för just tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA