Ansvarig utgivare dömd

Publicerad 2005-02-16

Hävdade att han trappat ned sin aktivitet i NSF, men tingsrätten i Blekinge dömde honom ändå till fyra månaders fängelse.

Den 14 februari dömdes den mångåriga NSF-medlemmen och ansvariga utgivaren för NSF:s tidning Den Svenske Nationalsocialisten Jimmy Nyhlén till 4 månaders fängelse för tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp.

Det var decembernumret från 2003 som Justitiekanslern valde att väcka åtal mot. Jimmy Nyhlén nekade till brott men medgav att han godkänt de texter som stod åtalade.

Jimmy Nyhlén hävdade under rättegången att han höll på att trappa ned sin verksamhet i NSF. Tingsrätten menar i domen att något annat än fängelse inte kan komma på tal då Nyhlén sedan tidigare dömts till villkorlig dom för just tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.