Åtal för vapengömma i Mölndal

Publicerad 2005-02-11
Ett trettiotal högerextremister ertappades i mitten av april förra året av polis som fått tips om en förestående sammandrabbning mellan högerextremister och vänsterextremister på Gamla torget i Mölndal.
Nu åtalas den ledare för Nationaldemokraternas ungdomsförbund i Kungälv som greps på platsen med mammas bil full med vapenliknande föremål. Åtalet rör grovt brott mot knivlagen.

Totalt rör det sig om ett tjugotal föremål i form av träpåkar, basebollträn, en yxa, knivar och en strumpa med metallkulor. Dessutom fann polisen en komradio i bilen av den typ som använts av Nationaldemokraternas vaktstyrka i Göteborg vid tidigare tillfällen.

20-åringen nekar till brott och säger i förhör att han varit ute och delat flygblad i området under dagen och först långt senare upptäckt att någon eller några lagt de vapenliknande föremålen i hans bil.
Komradion och en morakniv medger han att de är hans.

20-åringen har idag lämnat Nationaldemokraterna och deltog senast på Nordiska förlagets releasefest i Göteborg den 29 januari. Detsamma gäller den distriktsorganisatör för Nationaldemokraterna som fanns i gruppen. Han är idag aktiv i Nordiska förbundet och Nordiska förlagets verksamhet.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA