Åtal för vapengömma i Mölndal

Publicerad 2005-02-11
Ett trettiotal högerextremister ertappades i mitten av april förra året av polis som fått tips om en förestående sammandrabbning mellan högerextremister och vänsterextremister på Gamla torget i Mölndal.
Nu åtalas den ledare för Nationaldemokraternas ungdomsförbund i Kungälv som greps på platsen med mammas bil full med vapenliknande föremål. Åtalet rör grovt brott mot knivlagen.

Totalt rör det sig om ett tjugotal föremål i form av träpåkar, basebollträn, en yxa, knivar och en strumpa med metallkulor. Dessutom fann polisen en komradio i bilen av den typ som använts av Nationaldemokraternas vaktstyrka i Göteborg vid tidigare tillfällen.

20-åringen nekar till brott och säger i förhör att han varit ute och delat flygblad i området under dagen och först långt senare upptäckt att någon eller några lagt de vapenliknande föremålen i hans bil.
Komradion och en morakniv medger han att de är hans.

20-åringen har idag lämnat Nationaldemokraterna och deltog senast på Nordiska förlagets releasefest i Göteborg den 29 januari. Detsamma gäller den distriktsorganisatör för Nationaldemokraterna som fanns i gruppen. Han är idag aktiv i Nordiska förbundet och Nordiska förlagets verksamhet.
Daniel Olsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA