Åtal för vapengömma i Mölndal

Publicerad 2005-02-11
Ett trettiotal högerextremister ertappades i mitten av april förra året av polis som fått tips om en förestående sammandrabbning mellan högerextremister och vänsterextremister på Gamla torget i Mölndal.
Nu åtalas den ledare för Nationaldemokraternas ungdomsförbund i Kungälv som greps på platsen med mammas bil full med vapenliknande föremål. Åtalet rör grovt brott mot knivlagen.

Totalt rör det sig om ett tjugotal föremål i form av träpåkar, basebollträn, en yxa, knivar och en strumpa med metallkulor. Dessutom fann polisen en komradio i bilen av den typ som använts av Nationaldemokraternas vaktstyrka i Göteborg vid tidigare tillfällen.

20-åringen nekar till brott och säger i förhör att han varit ute och delat flygblad i området under dagen och först långt senare upptäckt att någon eller några lagt de vapenliknande föremålen i hans bil.
Komradion och en morakniv medger han att de är hans.

20-åringen har idag lämnat Nationaldemokraterna och deltog senast på Nordiska förlagets releasefest i Göteborg den 29 januari. Detsamma gäller den distriktsorganisatör för Nationaldemokraterna som fanns i gruppen. Han är idag aktiv i Nordiska förbundet och Nordiska förlagets verksamhet.
Daniel Olsson

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.