Brinnande kors i Torslanda

Publicerad 2005-08-22
Göteborgspolisen fick strax efter fem på söndagsmorgonen larm om ett brinnande kors vid Torslanda torg strax utanför Göteborg. Enligt uppgifter till polisen ska en van lämnat platsen efter antändningen av korset.
Elden slocknade av sig självt efter ett tag.
Torslanda har länge haft problem med högerextrema rörelser och nätverk. Kommunen har nyligen satt igång ett projekt som syftar till att bryta nyrekryteringen av mycket unga Torslandabor till högerextrema miljöer.
Daniel Olsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA