Brinnande kors i Torslanda

Publicerad 2005-08-22
Göteborgspolisen fick strax efter fem på söndagsmorgonen larm om ett brinnande kors vid Torslanda torg strax utanför Göteborg. Enligt uppgifter till polisen ska en van lämnat platsen efter antändningen av korset.
Elden slocknade av sig självt efter ett tag.
Torslanda har länge haft problem med högerextrema rörelser och nätverk. Kommunen har nyligen satt igång ett projekt som syftar till att bryta nyrekryteringen av mycket unga Torslandabor till högerextrema miljöer.
Daniel Olsson

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.