Lokal nazistledare avstängd

Publicerad 2005-01-21

Eddie Bernerstål, ledare för NSF-Norrköping, har stängts av från värnplikten sedan det uppdagats att han är nazist.

Eddie Bernerstål, 19, har stängts av från sin tjänstgöring som drivmedelsförare på Ing3 i Boden. Anledningen är att regementet fått reda på att han är nazist.

Bernerstål ryckte in i augusti och trots att han är välkänd nazist i Östergötland så meddelade polisen inte regementet. När ärendet uppdagades lämnades det till MUST, militärens underrättelsetjänst, och igår stängdes han av från sin tjänstgöring.

Han har en vecka på sig att överklaga.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA