Lokal nazistledare avstängd

Publicerad 2005-01-21

Eddie Bernerstål, ledare för NSF-Norrköping, har stängts av från värnplikten sedan det uppdagats att han är nazist.

Eddie Bernerstål, 19, har stängts av från sin tjänstgöring som drivmedelsförare på Ing3 i Boden. Anledningen är att regementet fått reda på att han är nazist.

Bernerstål ryckte in i augusti och trots att han är välkänd nazist i Östergötland så meddelade polisen inte regementet. När ärendet uppdagades lämnades det till MUST, militärens underrättelsetjänst, och igår stängdes han av från sin tjänstgöring.

Han har en vecka på sig att överklaga.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.