Lokalt främlingsfientligt program i Landskrona

Publicerad 2005-02-28

Välfärden kan inte existera på grund av invandringspolitiken, hävdar Landskronas Sverigedemokrater i sitt nya lokalpolitiska program.

Sverigedemokraterna har fyra platser i kommunfullmäktige i Landskrona. Nu har partiet presenterat ett lokalpolitiskt program, där invandrare målas ut som gäng som terroriserar väluppfostrade svenskar.

I det lokala programmet kan man bland annat läsa att invandrarna är roten till välfärdssamhällets sammanbrott.

”Välfärdens kännetecken, såsom jämlikhet, rättvisa och omsorg om varandra, existera [sic] inte längre på grund av bl.a.: Invandringspolitiken.”

- Det där är bullshit. Det behövs arbetskraftsinvandring när många pensionerar sig, kommenterar fullmäktigeledamoten Marie Nielsen (s).

Tord Lindblom är ordförande i Sverigedemokraterna i Landskrona. Han menar att Landskrona har problem med invandrare som begår brott.

- Vi måste göra som i Danmark, med Dansk Folkeparti. Där har de kontroll, säger Thord Lindblom till Expo.

- Dansk Folkeparti ser invandrare som parasiter. Alla måste ha samma medborgerliga rättigheter, trots utseende och namn. Det har man inte i Danmark, säger Marie Nielsen (s).


Inti Chavez Perez
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.