Fängelse blev straffet för den grova misshandeln av en handikappad.
© Expo

Misshandlade handikappad grovt

Publicerad 2005-03-10

Två års fängelse blev domen för en NSF-aktivist i Motala som i höstas misshandlade en handikappad invandrare.

I tingsrätten friades 25-åringen från misshandeln då det inte fanns tillräckligt med bevis och att de två åtalade skyllde på varandra. Hovrätten ändrar nu domen till två års fängelse. Bevisningen anses räcka.

Hovrätten anser att det funnits rasistiska motiv bakom misshandeln som ägde rum i Mjölby i oktober förra året.

Offret är handikappad och invandrare. Han sparkades även sedan han fallit till marken. Blod från offret har återfunnits på 25-åringens kängor.

Enligt Sveriges Radio Östergötland kommer domen att överklagas till Högsta Domstolen, men 25-åringens advokat har låga förhoppningar om att ärendet tas upp av HD.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.