Fängelse blev straffet för den grova misshandeln av en handikappad.
© Expo

Misshandlade handikappad grovt

Publicerad 2005-03-10

Två års fängelse blev domen för en NSF-aktivist i Motala som i höstas misshandlade en handikappad invandrare.

I tingsrätten friades 25-åringen från misshandeln då det inte fanns tillräckligt med bevis och att de två åtalade skyllde på varandra. Hovrätten ändrar nu domen till två års fängelse. Bevisningen anses räcka.

Hovrätten anser att det funnits rasistiska motiv bakom misshandeln som ägde rum i Mjölby i oktober förra året.

Offret är handikappad och invandrare. Han sparkades även sedan han fallit till marken. Blod från offret har återfunnits på 25-åringens kängor.

Enligt Sveriges Radio Östergötland kommer domen att överklagas till Högsta Domstolen, men 25-åringens advokat har låga förhoppningar om att ärendet tas upp av HD.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA