Möte om NSF-gård utan resultat

Publicerad 2005-02-22

Mötet mellan Vara kommun och miljö- och stadsbyggnadsdepartementet gav inte resultat. Kommunen får inte förköpa det tomma spinneriet som tagits över av NSF.

På måndagen anlände en delegation från Vara till Stockholm. Den hade hoppats att få tala med ministern Mona Sahlin, men enbart tjänsemän kom till det planerade mötet.

Efter mötet står departementet fast vid beslutet att kommunen inte får förköpa spinneriet. På lördag arrangeras en vit makt-spelning i lokalen. Kommunalrådet Jan-Erik Wallin (m) tycker att situationen är illa.

- Vi vill inte att någon antidemokratisk rörelse ska komma till kommunen och sprida propaganda. Spinneriet skulle kunna användas till verksamhet och boende för psykiskt sjuka.

Ämnesrådet Margaretha Gitorp säger att myndigheten inte gör någon prövning av vem som är köpare. Inte heller i det här fallet då köparen är NSF, som vill inrätta ett centrum för högerextremister i de tomma lokalerna.

Men Vara kommun har inte gett upp kampen än.

- Vi kanske går vidare genom att vända oss till insynsmyndigheten, säger Jan-Erik Wallin.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA