NSF-ledare åtalad

Publicerad 2005-12-15

NFS:s ledare i Östergötland, Jonas Andersson, åtalades under onsdagen för förberedelse till mordbrand och grov misshandel.

Den 20 november i år stoppade polisen Jonas Anderssons bil och fann bland annat molotovcocktails, slagträn, tårgas och knivar. Sammanlagt var det fem personer i bilen. Fyra av de fem passagerarna väntar nu åtal.

Eftersom åklagaren behövde mer tid för teknisk bevisning och förhör har åtalet sedan tidigare senarelagts.

Rättegången inleds nu på måndag i Linköpings tingsrätt och kammaråklagare Britt- Louise Viklund kommer då att yrka på fängelsestraff, uppger Östgöta Correspondenten.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA