NSF-ledare åtalad

Publicerad 2005-12-15

NFS:s ledare i Östergötland, Jonas Andersson, åtalades under onsdagen för förberedelse till mordbrand och grov misshandel.

Den 20 november i år stoppade polisen Jonas Anderssons bil och fann bland annat molotovcocktails, slagträn, tårgas och knivar. Sammanlagt var det fem personer i bilen. Fyra av de fem passagerarna väntar nu åtal.

Eftersom åklagaren behövde mer tid för teknisk bevisning och förhör har åtalet sedan tidigare senarelagts.

Rättegången inleds nu på måndag i Linköpings tingsrätt och kammaråklagare Britt- Louise Viklund kommer då att yrka på fängelsestraff, uppger Östgöta Correspondenten.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.