NSF-ledare omhäktad

Publicerad 2005-12-07

Jonas Andersson, länsledare för Nationalsocialistisk Front, NSF, i Östergötland, blev igår omhäktad tillsammans med tre andra misstänkta gärningsmän, vilka är 24, 22 och 21 år gamla. De har suttit häktade sedan den 23 november misstänkta för förberedelse till mordbrand och grov misshandel.

Åtalet mot de misstänkta, vilket skulle ha varit väckt senast idag, är fördröjt. Anledningen är att det behövs mer tid till den tekniska utredningen och förhör med de misstänkta.

24-åringen och 22-åringen gick med på åtalsförlängning medan Jonas Andersson och 21-åringen krävde omhäktningsförhandlingar, vilka hölls igår bakom stängda dörrar. De båda misstänkta fick följa förhandlingarna över videolänk från häktet i Norrköping, skriver Östgöta Correspondenten.

Vapen i bilen
Den 20 november stoppade polisen i Linköping en bil med fem personer. I bilen fann polisen vapen, bland annat molotovcocktails, slagträn, tårgas och knivar. En av passagerarna, 17 år gammal, släpptes senare på grund av att han ansågs vara för ung för att sitta frihetsberövad.

Samtliga nu omhäktade är sedan tidigare kända inom nazikretsar. Jonas Andersson och 24-åringen är tidigare dömda för flera brott, däribland misshandel och vapenbrott.

Åtalet ska nu vara väckt senast den 14 december.
Expo

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA