Partiledaren skyddade SD-ledamot

Publicerad 2005-11-07

Sverigedemokraten Gorm Lind avsattes tidigare i år från sin post som distriktsordförande i Trollhättan på grund av att han inte haft ordning på verksamheten. Han undkom polisanmälan då han skyddades av partiledaren.

SD: s kassör, Arnold Boström, begärde för ett tag sedan insyn i den lokala bokföringen på grund av misstankar om oegentligheter. Det enda Lind då ville bekräfta var att han hade lånat pengar av partiet för att köpa en vakthund till familjen, pengar han menar att han betalat tillbaka, skriver TT/ELA.

Nu har det också visat sig att Lind avsattes som distriktsordförande tidigare i år samtidigt som han inte beviljades ansvarsfrihet för det gångna året. Han hade dels inte skött bokföringen på ett bra sätt och dels inte haft årsmöten på ett regelrätt vis.

Bertil Johansson, partikamrat med Gorm Lind i Trollhättan, säger att han idag har ett väldigt lågt förtroende för honom. Bland annat ska han ha begärt att få ut kvitton gällande utbetalningar Lind gjort, men vägrats.

En polisanmälan mot Lind ska ha avstyrts av SD: s partiordförande Jimmie Åkesson. Det sägs att det beror på att Lind stöttade Åkesson i valet till ordförande vid årets riksårsmöte.

Linds kommentar till det hela är att uppgifterna inte stämmer alls och att allt är en kampanj riktad mot honom. Han menar också att det inte bara var han som beviljades ansvarsfrihet utan hela styrelsen.

Detta är inte första gången Gorm Lind har ekonomiska oegentligheter för sig. I början av året dömdes Lind och hans fru i länsrätten att betala tillbaka 4700 i bostadsbidrag. Paret hade preliminärt uppgivit att de skulle tjäna 295 000 för år 2001 vilket inte visade sig stämma. De tjänade 330 000 det året utan att meddela försäkringskassan om ändringen.

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA