Samhällstjänst för vapengömma i Mölndal

Publicerad 2005-05-12

Mölndals tingsrätt dömde idag den 20-årige kungälvsbo som greps tillsammans med ett trettiotal högerextremister på Gamla Torget i Mölndal i april förra året för brott mot knivlagen till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Vid gripandet fann polisen ett tjugotal föremål i form av träpåkar, basebollträn och knivar i 20-åringens bil.

20-åringen var vid gripandet ledare för Nationaldemokraternas ungdomsförbund i Kungälv. I bilen fanns förutom vapen också kommunikationsutrustning liknande den som påträffats vid andra tillslag mot Nationaldemokraternas säkerhetsstyrka.
Polis hade under kvällen fått tips om en förestående sammandrabbning mellan högerextremister och vänsterextremister på Gamla torget i Mölndal. Detta efter flera tidigare incidenter.

20-åringen nekade till brott och berättade i förhör att han varit ute för och dela flygblad i området under dagen och först långt senare upptäckt att någon eller några lagt de vapenliknande föremålen i hans bil.
Komradion och en morakniv medger han att de är hans. Bilen tillhörde 20-åringens mamma.

20-åringen har idag lämnat Nationaldemokraterna och deltog senast på Nordiska förlagets releasefest i Göteborg den 29 januari. Detsamma gäller den distriktsorganisatör för Nationaldemokraterna som fanns i gruppen av gripna högerextremister. Han är idag aktiv i Nordiska förbundet och Nordiska förlagets verksamhet.
Daniel Olsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA