Skadegörelse efter bråk om ”rasistmusik”

Publicerad 2005-08-23

När deltagarna på den föräldrafria festen i Kållered, Mölndal, protesterade mot att några killar ville sätta på musik som de övriga uppfattade som rasistisk överöstes de med rasistiska tillmälen.

- Jävla negerälskare, jag hatar negrer och negerälskare, jag ska slå alla negerälskare.

Efter att ha skrikit ett tag lämnade killgänget festen, men kom tillbaka för att kasta en blomkruka genom köksfönstret och greppa en av festdeltagarna hårt i armen.

Nu döms en 17-åring från Västra Frölunda för misshandel och skadegörelse till vård inom socialtjänsten. Han åtalades ursprungligen också för hets mot folkgrupp, men tingsrätten ansåg det inte bevisat att det var 17-åringen som skrikit de nedsättande tillmälena mot övriga festdeltagare.

17-åringen har erkänt skadegörelse och förklarar att han var väldigt full och blev så arg när han plötsligt kastades ut från festen och därför kastade krukan genom rutan.
Daniel Olsson

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA