Skadegörelse efter bråk om ”rasistmusik”

Publicerad 2005-08-23

När deltagarna på den föräldrafria festen i Kållered, Mölndal, protesterade mot att några killar ville sätta på musik som de övriga uppfattade som rasistisk överöstes de med rasistiska tillmälen.

- Jävla negerälskare, jag hatar negrer och negerälskare, jag ska slå alla negerälskare.

Efter att ha skrikit ett tag lämnade killgänget festen, men kom tillbaka för att kasta en blomkruka genom köksfönstret och greppa en av festdeltagarna hårt i armen.

Nu döms en 17-åring från Västra Frölunda för misshandel och skadegörelse till vård inom socialtjänsten. Han åtalades ursprungligen också för hets mot folkgrupp, men tingsrätten ansåg det inte bevisat att det var 17-åringen som skrikit de nedsättande tillmälena mot övriga festdeltagare.

17-åringen har erkänt skadegörelse och förklarar att han var väldigt full och blev så arg när han plötsligt kastades ut från festen och därför kastade krukan genom rutan.
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA