Skadegörelse efter bråk om ”rasistmusik”

Publicerad 2005-08-23

När deltagarna på den föräldrafria festen i Kållered, Mölndal, protesterade mot att några killar ville sätta på musik som de övriga uppfattade som rasistisk överöstes de med rasistiska tillmälen.

- Jävla negerälskare, jag hatar negrer och negerälskare, jag ska slå alla negerälskare.

Efter att ha skrikit ett tag lämnade killgänget festen, men kom tillbaka för att kasta en blomkruka genom köksfönstret och greppa en av festdeltagarna hårt i armen.

Nu döms en 17-åring från Västra Frölunda för misshandel och skadegörelse till vård inom socialtjänsten. Han åtalades ursprungligen också för hets mot folkgrupp, men tingsrätten ansåg det inte bevisat att det var 17-åringen som skrikit de nedsättande tillmälena mot övriga festdeltagare.

17-åringen har erkänt skadegörelse och förklarar att han var väldigt full och blev så arg när han plötsligt kastades ut från festen och därför kastade krukan genom rutan.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro