17-åring dömd för hitlerhälsning

Publicerad 2006-03-12
Den 17-åring som gjorde hitlerhälsning och skrek "Sieg heil" åt en invandrarelev i samband med en misshandel på en skola i Töreboda i oktober döms till dagsböter för misshandel och hets mot folkgrupp, rapporterar Sveriges radio Skaraborg.
17-åringen dömdes samtidigt för att han tillsammans med två jämnåriga kamrater från Mariestad och Karlsborg ha misshandlat en annan ung man på busstationen i Mariestad i november.
17-åringen döms till dagsböter på drygt 2000 kronor, uppger Sveriges radio Skaraborg.
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA