17-åring dömd för hitlerhälsning

Publicerad 2006-03-12
Den 17-åring som gjorde hitlerhälsning och skrek "Sieg heil" åt en invandrarelev i samband med en misshandel på en skola i Töreboda i oktober döms till dagsböter för misshandel och hets mot folkgrupp, rapporterar Sveriges radio Skaraborg.
17-åringen dömdes samtidigt för att han tillsammans med två jämnåriga kamrater från Mariestad och Karlsborg ha misshandlat en annan ung man på busstationen i Mariestad i november.
17-åringen döms till dagsböter på drygt 2000 kronor, uppger Sveriges radio Skaraborg.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro